Tinglysningsretten

Tinglysningsretten

Hvad er en retsanmærkning, og hvorfor får dokumenter anmærkninger fra Tinglysningsretten?

Hvorfor bliver anmærkning om ejerpantebrev på endeligt skøde ikke slettet, når ejerpantebrevet er transporteret til den nye ejer?

Anmærkning om ejerpantebrev, der efterfølgende transporteres, bliver ikke slettet automatisk ved debitor- og kreditorskifte.
 
For at undgå en anmærkning på skødet, skal ejerpantebrevet respekteres ved anmeldelsen af skødet, hvor det allerede vides, at køber overtager ejerpantebrevet.
 
Anmærkningen kan dog slettes ved at anmelde en respekt til adkomsten, som koster kr. 1.660,-, eller man kan vælge at lade anmærkningen stå.
 
Hvis ejerpantebrevet aflyses, vil anmærkningen slettes automatisk.

Hvornår modtager jeg besked om sletning af retsanmærkning indeholdende et nyt tinglysningsvar efter anmeldelse af ”Respekt” på adkomst?

Der sendes ikke nyt tinglysningssvar til anmelder om, at retsanmærkning er slettet, når der tinglyses "Respekt" på adkomst. Der er her tale om en særskilt tinglysningsekspedition. Respektpåtegningens tinglysningssvar skal ses som en tilføjelse til skødet. Der vil kun komme besked med nyt tinglysningssvar på et digitalt dokument, når dokumentet, der er anmærkning om, aflyses, eller hvis der tinglyses respekt på dette dokument.

Jeg kan se på tingbogsattesten, at der ikke længere er anmærkninger på adkomsten, men jeg har ikke modtaget et anmærkningsfrit skøde?

Du kan hente et anmærkningsfrit skøde på www.tinglysning.dk. Vælg "Forespørg med log ind" og log ind med NemID. I fanen "Mere" vælges "Påtegninger". Her søges skødet frem på dets dato og løbenummer.

Sidst opdateret: 11. september 2019