Procesbevillingsnævnet

Procesbevillingsnævnet

Her kan du finde alle kontaktoplysninger til Procesbevillingsnævnet

Kontakt Procesbevillingsnævnet

Kontaktinformation til Procesbevillingsnævnet

Kontakt til Procesbevillingsnævnet

Adresse:
Procesbevillingsnævnet
St. Kongensgade 1-3, 2. sal                                           
1264  København K 

Telefon:
33 12 13 20

Mail:
post@procesbevillingsnaevnet.dk

Kontortid:
Mandag-fredag kl. 9.00-15.00
Lukket lørdage, søn- og helligdage, grundlovsdag samt den 24. og 31. december.

Telefontid:
Mandag-fredag kl. 9.30-14.00

EAN-nummer:
5798000161184

Jeg har et spørgsmål til en specifik sag

Hvis du kender sagsnummeret på den sag, du henvender dig om, er det en stor hjælp, hvis du oplyser dette, når du ringer eller skriver til os - gerne i emnefeltet på en mail.

Hvis du vil skrive et brev har Procesbevillingsnævnet postadresse på Store Kongensgade 1-3, 2 sal, 1264 København K.

Sådan sender du en sikker mail

Digital post

Send sikkert, hvis din e-mail indeholder fortrolige og/eller følsomme personoplysninger.

Sikker post for borgere

Som borger kan du bruge Digital Post på borger.dk eller e-boks, når du vil sende en mail til Procesbevillingsnævnet, der indeholder fortrolige og/eller følsomme personoplysninger. Fortrolige personoplysninger og følsomme personoplysninger er fx CPR-nummer, information om strafbare forhold, race og etnisk oprindelse og væsentlige sociale problemer.

Sådan finder du Procesbevillingsnævnet på borger.dk eller e-boks.dk:

  • Vælg Offentlige myndigheder/Stat
  • Vælg Danmarks Domstole
  • Vælg Procesbevillingsnævnet

Find yderligere hjælp og vejledning til Digital Post på borger.dk

 

Sikker post for virksomheder

Virksomheder kan sende sikker post som Digital Post via virk.dk eller ved hjælp af en certifikatløsning.

Med din virksomheds digitale postkasse på www.virk.dk kan du via virksomhedens CVR-nr. kommunikere med Procesbevillingsnævnet.

Procesbevillingsnævnet findes inde på virk.dk under følgende:

  • Offentlige myndigheder/Stat
  • Danmarks Domstole
  • Procesbevillingsnævnet

Som virksomhed kan der sendes krypteret via en certifikatløsning. Der skal hentes og installeres et certifikat fra NemID via nedenstående link:

https://www.medarbejdersignatur.dk/produkter/nemid_medarbejdersignatur/information_om_nemid/sikker_e-mail/soeg_certifikat/

Vores mail; post@procesbevillingsnaevnet.dk skrives ind i søgefeltet. Certifikatet hentes og installeres.

 

Almindelig e-mail

Hvis din e-mail ikke indeholder fortrolige og/eller følsomme personoplysninger kan du sende en almindelig e-mail til post@procesbevillingsnaevnet.dk

DETTE ER SKREVET AF DURITA SOM ET EKSEMPEL PÅ FORNYELSE AF NEDENSTÅENDE. (de tre punkter om hvad man skal gøre er meget aktuelle, da det ofter er noget vi modtager opkald om).

 

Procesbevillingsnævnet kan modtage og sende sikker mail via hovedpostkassen post@procesbevillingsnaevnet.dk.

Ved afsendelse af sikker mail skal man være i besiddelse af den offentlige nøgle til post@procesbevillingsnaevnet.dk.

Den offentlige nøgle er et certifikat, og den kan hentes på Nets hjemmeside her.

Procesbevillingsnævnet kan alene håndtere vedhæftede dokumenter i formaterne Microsoft word (.doc og .docx), ODF (.odt), internetside (.htm el. .html), tekst (.txt), rich text format (.rtf), Adobe PDF (.pdf) og Microsoft excel (.xls og .xlsx). Andre dokumentformater vil derfor ikke kunne blive håndteret.

Indkomne mails bliver kontrolleret for virus dels ved hjælp af et centralt system fælles for alle domstole dels lokalt ved embedet. Hvis der til Procesbevillingsnævnet bliver sendt mails, som indeholder virus eller programkode (makroer), vil disse blive afvist af IT-systemerne, og afsenderen vil blive informeret. Sådanne e-mails kan ikke læses i Procesbevillingsnævnet og betragtes som ikke modtagne.

Henvendelser, som indeholder personoplysninger

Procesbevillingsnævnet opfordrer til, at henvendelser til nævnet renses for unødvendige personoplysninger inden afsendelsen. Dette gælder særligt følsomme og fortrolige personoplysninger. En lang række følsomme og fortrolige oplysninger vil være nødvendige for nævnets behandling af en henvendelse og nødvendig for forståelsen af den kontekst henvendelsen er i. Der vil dog også være mange akter, som – uden betydning for forståelsen af indholdet – vil kunne anonymiseres eller pseudonymiseres, eksempelvis henvisning til tidligere afgørelser. Af hensyn til de registrerede personer ønsker Procesbevillingsnævnet derfor kun at modtage de personoplysninger, som afsender vurderer er nødvendige for nævnets behandling af henvendelsen.

Når du sender en mail til Procesbevillingsnævnet, der indeholder fortrolige og/eller følsomme personoplysninger, skal du sende mailen sikkert, så andre ikke kan læse indholdet.

Følsomme personoplysninger er f.eks. information om strafbare forhold, race og etnisk baggrund og væsentlige sociale problemer.

Du kan sende en e-mail sikkert til Procesbevillingsnævnet via dit cpr.nummer fra din digitale postkasse på borger.dk eller e-boks.dk. Den digitale postkasse er gratis og giver hurtig adgang til sikker post mellem dig og det offentlige.

Fra den 1. november 2014 skal alle borgere modtage meddelelser fra det offentlige som Digital Post, medmindre de er fritaget fra ordningen. Procesbevillingsnævnet sender derfor i videst muligt omfang post digitalt.

Find hjælp og vejledning til at oprette og bruge den digitale postkasse samt om fritagelse på www.borger.dk.

Med din virksomheds digitale postkasse på www.virk.dk kan du via virksomhedens CVR-nr. kommunikere med Procesbevillingsnævnet.

Fra 1. november 2013 bliver det lovpligtigt for alle virksomheder at have en digital postkasse på virk.dk. Den digitale postkasse er gratis og giver hurtig adgang til sikker post mellem din virksomhed og det offentlige. Fordelen ved at kommunikere via Digital Post frem for gennem den såkaldte certifikatløsning er, at meddelelser som standard sendes krypteret, og at virksomheden ikke skal hente certifikater og forny disse hvert andet. Med Digital Post har virksomheden én digital postkasse pr. cvr-nummer. Procesbevillingsnævnets mail sendes derfor til virksomhedens digitale postkasse og kan derfra fordeles til de enkelte medarbejdere.

For at virksomheder kan modtage digital post fra Procesbevillingsnævnet, skal Danmarks Domstole være accepteret som modtager i virksomhedens postkasse på virk.dk. Danmarks Domstole findes under offentlige myndigheder.

Find hjælp og vejledning til at oprette og bruge den digitale postkasse på www.virk.dk.

Kontaktoplysninger til journalister

Pressekontakt

Mange journalister kontakter Procesbevillingsnævnet, fordi de ønsker mere viden om det danske retssystem eller mere viden om en specifik sag.

Har du spørgsmål, der vedrører Procesbevillingsnævnets afgørelser eller spørgsmål om retspraksis generelt, kan du kontakte sekretariatschef:

Hanne Kjærulff
Telefon 33 12 13 20

 

Webmaster

Webmaster

Har du ris, ros eller kommentarer til denne hjemmesides indhold, oplysninger eller design så kontakt venligst webmaster Mikala Elverdal på telefon 33 12 13 20.

Sidst opdateret: 27. september 2019