Retten i Odense

01 apr 2019

Retten i Odense

Udspring fra Storebæltsbroen

To unge mænd er blevet idømt bøder for ugrundet at have påkaldt sig hjælp.

To mænd på 23 og 27 år er blevet idømt bøder på 5.000 kr. og 2.500 kr. for ugrundet at have påkaldt sig hjælp. Forholdet fandt sted den 2. september 2018, hvor den 23-årige mand iført badebukser gik ud på Storebæltsbroens lavbro fra Fyn. Da han var kommet et kort stykke ud på broen, sprang han i Storebælt. Hans kammerat optog springet med video fra land. Brovagten og flere bilister alarmerede politiet, der rekvirerede en redningshelikopter.

Sagsnummer SS 892/2019

Sagen kort fortalt
De to tiltalte var på vej fra Fyn mod Sjælland og standsede før Storebæltsbroen. Den ene tiltalte gik iført badebukser op på lavbroen, hvor han i nødsporet gik i retning mod Sjælland. Da han var kommet et stykke ud på broen, kravlede han over rækværket, hvor han stillede sig med ryggen med broen og sprang i Storebælt. Herefter svømmede han i land. Den anden tiltalte filmede springet efter deres aftale.
Brovagten og flere bilister havde alarmeret politiet om, at der gik en person på lavbroen, og at han kravlede over rækværket. Politiet iværksatte en redningsaktion, hvorunder en redningshelikopter blev tilkaldt.

Kort tid efter udspringeren var kommet i land, blev han kontaktet af politiet, og redningsaktionen blev afblæst.
De tiltalte erkendte springet og optagelsen, men nægtede at de havde forsæt til at påkalde sig hjælp.

Retten fandt, at de tiltalte havde overtrådt straffelovens § 135 og dømt udspringeren til at betale en bøde på i alt 5.000 kr. og hans kammerat en bøde på 2.500 kr. Retten pålagde samtidig de tiltalte at betale for udgiften til redningshelikopteren på i alt 59.391 kr.

Afgørelsesdato
Dommen blev afsagt af Retten i Svendborg den 1. april 2019